Ardıç yağı, ardıç bitkisinin meyve ve yapraklarından distilasyon yöntemiyle elde edilen uçucu, doğal bir yağdır. Ardıç Ağacı (Juniperus L.), servigiller familyasından Juniperus cinsine ait güzel kokulu, sivri uzun yapraklı, siyah, kozalak şeklinde meyveleri olan, ortalama 8-9 metreye kadar uzayabilen, yüzlerce yıl yaşayabilen bir ağaçtır. Ardıç, juniperus cinsindeki ağaçların dalları, meyveleri ve yaprakları yüzyıllardır ilaç ve tentürlerde kullanılmıştır. İçeriğinde organik asitler, glikoz, sakaroz, juniperin, reçine ve acı madde vardır. Ana bileşenleri alfa-pinen, camfen, beta pinen, sabinene , myrsen , alfalandren , alfa-terpinen, gamma terpinene, sineole, beta phellandrene, para-cymene, terpineol, bornil asetat ve karyofillendir . Ayrıca eser miktarda limonen, kafur, linalol, linalil asetat, borneol ve nerol içerir.
Kullanımı
Haricen masaj yapmak suretiyle cilt bakımında kullanılabilir. Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur. İÇİLMEZ. Uçucu yağ olduğundan ciltte kızarıklık, yanma gibi alerjik etkiler gösterebilir. Bu yüzden sabit yağlar ile karıştırılıp kullanılması gerekmektedir. Oda sıcaklığında (15-30°C) muhafaza ediniz. Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Raf ömrü: 3 yıl.