Karanfil yağı, karanfil bitkisinin tohumlarından soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen uçucu bir yağdır. Karanfil yağı, kuru çiçek tomurcuklarından elde edilir. Çok sayıda tıbbi özelliğe sahiptir. Yağ, ana bileşiğin öjenol olduğu bitki kaynaklı fenilpropanoidler açısından zengindir. Diğer biyoaktif bileşikler arasında timol , karvakrol ve sinnamaldehit bulunur. Karanfil yağı rengi soluk sarıdan altın kahverengiye kadar değişir. Karanfilinkine benzer baharatlı bir kokusu vardır. Yağ ayrıca bir koku ve aroma maddesi olarak da yaygın olarak kullanılır.
Kullanımı
Haricen masaj yapmak suretiyle cilt bakımında kullanılabilir. İÇİLMEZ. Uçucu yağ olduğundan ciltte kızarıklık, yanma gibi alerjik etkiler gösterebilir. Bu yüzden sabit yağlar ile karıştırılıp kullanılması gerekmektedir. Oda sıcaklığında (15-30°C) muhafaza ediniz. Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Raf ömrü: 3 yıl.
Karanfil yağı ne işe yarar?
Yorgunluk için kas ve eklemlere masaj yağı olarak kullanılabilir.
Diş etleri için pamuk yardımıyla kompres olarak kullanılabilir.